|
|
Есептеу техникасы. Жауаптары бар тест (2023)
1. Бөлүштүрүлгөн маалыматтарды иштетүү системалары бул?
а) Алар бир нече компьютерлердин иш аракеттерин координациялоого кызмат кылган программалык камсыздоолор б) Тутум компьютерлерди туташтырган жана билдирүүлөрдүн багытталышын жөндөгөн тармак в) Компьтерлерди иштетүү системалары г) Маалыматтар базасы
2. Локалдык тармак бул? а) Wifi б) Дүйнөдөгү миңдеген локалдык тармак в) Бир мекеменин, ишкананын гана ичиндеги иштеген тармак г) Туташтырылган тармактар
3. Глобалдык тармак бул?
а) Система б) Модем в) Көптөгөн локалдык тармактарды өзүнө камтыйт г) Интернет
4. Сервер бул?
a) ОСтор b) Коптогон компьютер c) Маалыматтар тобу d) Мааалыматты башка компьютерлерге жеткирип берүүчү атайын компьютер
5. Кардар бул
a) Кызматтарды сурап жаткан компьютер b) Мааалыматты башка компьютерлерге жеткирип берүүчү атайын компьютер c) Аталган белгилүү бир компьютер кызматтарды аткара турган белгилүү бир тапшырмаларды аткара алат d) Фото
6. Тармак протоколу деген эмне?
a) Бир эле тармакта түзмөктөр кантип маалымат алмашууну аныктоо үчүн колдонулган эрежелердин,, маалымат структураларын жана конвециялардын жыйындысы b) Аталган белгилүү бир компьютер кызматтарды аткара турган белгилүү бир тапшырмаларды аткара алат c) Программа d) Титул
7. HTTP - бул:
a) Системаларды алыстан иштетүүнү талап кылган тармактык администраторлор тарабынан колдонулат. b) Тармактын ичиндеги интернет протоколунун даректеринин тапшырмасын компьютерлештирүү мүмкүнчүлүгүн берет. c) Интернет протоколу, ал маалыматтарды интернетте кантип өткөрүүнү аныктайт жана браузерлер, веб-серверлер буйруктарга кандайча жооп бериши керектигин чечет
8. Негизги байланыш протоколдору:
a) а) Туура жооп жок b) б) SNMP жана ICMP c) SFTP,SSL жана HTTPS d) HTTP жана TCP/IP
9. Коопсуздук протоколдору:
a) Туура жооп жок b) HTTP жана TCP/IP c) SFTP,SSL жана HTTPS d) SNMP жана ICMP
10. Башкаруу протоколдору:
a) Туура жооп жок
b) HTTP жана TCP/IP
c) SFTP,SSL жана HTTPS
d) SNMP жана ICMP
11. WWW системасынын кызматы кандай
a) Туура жооп жок
b) Web баракчалардын иштешин жөнгө салат
c) Интернет тармактарынын иштешин жөнгө салат
d) Web сайттардын иштешин жөнгө салат
12. WWW системасын кайсы окумуштуу иштеп чыккан
a) Джон Фон Нейман
b) Блез Паскаль
c) Тим Бернерс-Ли d)
13. WWW - Бүткүл дүйнөлүк желе канчанчы жылы иш жүзүнө ашырылган
a) 1995 b) 1898 c) 1789 d) 1989
14. HTML кандай программалоо тили болуп эсептелинет
a) Чоң программалардын бири b) Гипертексттерди белгилөө тили c) Прикладдык программа d) Инструменталдык программа
15. HTML тили менен иштөөдө документ канча бөлүкө бөлүнөт
a) 3 b) 4 c) 5 d) 6
16. HTMLдин структурасы канча жуптан турат
a) 2 b) 3 c) 1 d) 0
17. Интернетке туташтырылган компьютер сөзсүз түрдө эмнеге болот
a) URL-адреске b) Web-баракчага c) Домендик атка d) IP-адреске
18. Хостинг бул - ...
a) Вирус b) Инструменталдык программа c) Интернет серверине сайтты жайгаштыруучу орун d) Прикладдык программа
19. Web сайт - бул...
a) Өз ара гипперссылка аркылуу байланышкан Web баракчалардын топтому b) Тегдердин топтому c) Жалгыз гана Web баракча d) Интернет
20. Гиперссылка деген эмне
a) Текстке түшүндүрмө b) Текстеги белгиленген фрагмент c) Жоон шрифт менен белгиленген текст d) Кийинки Web-документке өтүүчү көрсөткүч
21. HTML (Hyper Text Markup Language) эмне болуп эсептелет
a) Маалыматтар базасын башкаруучу система b) Графическим редактором c) Программалоо системасы d) Web-баракчаны түзүүчү каражат
22. URL-бул…
a) Тармактагы колдонуучунун уникалдуу аты b) Тармактагы колдонуучунун адреси c) Web-баракчанын уникалдуу адреси d) Сайттын адреси
23. HTML деген эмне?
a) Программа алуу тили b) Программа оңдоо тили c) Кыргыз тил d) Гипертексттик белгилөө тили
24. Веб баракча деген эмне?
a) Флешкалардын баракчасы b) Баракчанын топтому c) Веб файлдуу клип d) Уникалдуу URL адреси бар веб баракча
25. HTML тили ким тарабынан негизделген?
a) Президент тарабынан b) Хурсанов С.К тарабынан c) Тимоти Джон Тим Бернерс-Ли d) Аскаров Ж.Э тарабынан
1-модуль Орто
1. WWW системасынын кызматы кандай
a) Web баракчалардын иштешин жөнгө салат b) Интернет тармактарынын иштешин жөнгө салат c) Web сайттардын иштешин жөнгө салат d)
2. Негизги байланыш протоколдору:
a) Туура жооп жок b) SNMP жана ICMP c) SFTP,SSL жана HTTPS d) HTTP жана TCP/IP
3. HTTP - бул:
a) Кардар-сервер моделинде иштейт жана бөлүштүрүлгөн маалымат базасына колдонулат. b) Тармактын ичиндеги интернет протоколунун даректеринин тапшырмасын компьютерлештирүү мүмкүнчүлүгүн берет. c) Интернет протоколу, ал маалыматтарды интернетте кантип өткөрүүнү аныктайт жана браузерлер, веб-серверлер буйруктарга кандайча жооп бериши керектигин чечет d)
4. Хостинг бул - ...
a) Вирус b) Прикладдык программа c) Интернет серверине сайтты жайгаштыруучу орун d) Инструменталдык программа
5. Гиперссылка деген эмне
a) Текстке түшүндүрмө b) Текстеги белгиленген фрагмент c) Жоон шрифт менен белгиленген текст d) Кийинки Web-документке өтүүчү көрсөткүч
6. <HEAD> элементи кайсы элементтерди өзүнө камтый алат
a) AHMAD E b) TESS c) BETA d) META
7. <HEAD> элементи бул
a) Баракчаны өчүрөт b) Баракча менен сайтка кирет c) Барак жөнүндө техникалык маалыматтарды камтыйт d) Баракчага түз берет жана оңдойт
8. Кайсы тегти жаппай туруп иштетсе болот
a) <title> b) <b> c) <i> d) <br>
9. BODY тегинин аткарган кызматы
a) Документтин башы b) Титулдук бөлүгү c) Документтин телосу d) Документтин аягы
10. Программа кайсы тегтен башталат жана аяктайт
a) <title> </title> b) <head> </head> c) <html> </html> d) <body> </body>
11. Тексти тема катары эң кичине өлчөмдө жазып берүүчү тег бул
a) <h3> </h3> b) <h2> </h2> c) <h1> </h1> d) <h6> </h6>
12. <h4 align="right">төртүнчү денгээлдеги тема</h4> жыйынтыгы эмнени берет
a) Борбордон чагылдырылган төртүнчү деңгээлдеги тема b) Оң жака барабарланган үчүнчү деңгээлдеги тема c) Сол жака барабарланган төртүнчү деңгээлдеги тема d) Оң жака барабарланган төртүнчү деңгээлдеги тема
13. Сөздөрдү туурасы боюнча барабарлап чыгаруучу тег бул
a) left b) right c) center d) jastify
14. Тексти тема катары эң чоң өлчөмдө жазып берүүчү тег бул
a) <h1> </h1> b) <h2> </h2> c) <h3> </h3> d) <h6> </h6>
15. H<sub>2</sub>O - жыйынтыгы эмнени берет
a) О2 b) 2О c) Н2О d) Н2
16. Шрифттин аталышын чагылдырып берүү үчүн
a) Color колдонулат b) Face колдонулат c) Font колдонулат d) Size колдонулат
17. <font face="Arial" size=2 color="blue">
a) Arial өлчөмдөгү кызыл түстөгү текст b) Arial шрифтиндеги 5 өлчөмдөгү кызыл түстөгү текст c) Arial фонго өзгөрүүчү текст d) Arial шрифтиндеги 2 өлчөмдөгү көк түстөгү текст
18. Адрести көрсөтүүдө колдонулуучу тег бул
a) <tt></tt> b) <abbr></abbr> c) <address></address>
19. Өчүп жанган текстти чыгаруучу тег бул
a) <abbr></abbr> b) <address></address> c) <q></q> d) <blink></blink>
20. <hr align="center" > - жыйынтыгы эмнени берет...
a) Бланка жазып чыгарат b) Өчүп жанган текстти c) Борборго чийилген түз сызыкты d) Курсивдүү текстти
21. Ссылка жаңы терезеде ачылышы үчүн кайсы параметр колдонулат
a) target="blank" b) target= c) target="_blank" d) target="_bk
22. Веб баракча деген эмне?
a) Флешкалардын баракчасы b) Баракчанын топтому c) Веб файлдуу клип d) Уникалдуу URL адреси бар баракча
23. Веб баракчалардын колдонуучу интерфейси
a) Системалык программаларды башкаруу b) Колдонмо программаларды башкаруу c) Колдонуучу программалык камсыздоону башкара алат d) Колдонулуучулардын програмдык камсыздоосу
24. Sublime text программасы
a) Мышь, Телефон b) Машина түзүүчү программа c) Клип жасоочу программа d) Визуалдык HTML редактору
25. CSS те чек аранын dotted стили кандай сызык түзөт?
a) Сызык көлөкө менен берилет b) Сызык түз берилет c) Сызык пунктир менен берилет d) Сызык чекиттер менен берилет
1-модуль татаал
1. CSS те чек аранын dashed стили кандай сызык түзөт?
a) Сызык көлөкө менен берилет b) Сызык чекиттер менен берилет c) Сызык пунктир менен берилет d) Сызык түз берилет
2. CSS те чек аранын solid стили кандай сызык түзөт?
a) Сызык көлөкө менен берилет b) Сызык чекиттер менен берилет c) Сызык пунктир менен берилет d) Сызык түз берилет
3. CSS те чек аранын inset стили кандай сызык түзөт?
a) Сызык чекиттер менен берилет b) Сызык пунктир менен берилет c) Сызык түз берилет d) Сызык көлөкө менен берилет
4. CSS те шрифттин размерин аныктоочу касиет?
a) Font b) Font size c) Color d) Font family
5. CSS те шрифттин түсүн аныктоочу касиет?
a) Color b) Font family c) Font d) Font size
6. CSS те шрифтти аныктоочу касиет?
a) Font b) Font size c) Font family d) Color
7. CSS те margin top: 20px; касиети эмнени өзгөртөт?
a) Элементти сол жактан 20рх; жылдырат b) Элементти жогору жактан 20рх; ылдыйга жылдырат c) Элементти төмөн жактан 20рх; ылдыйга жылдырат d) Элементти оң жактан 20рх; жылдырат
8. CSS те margin bottom: 20px; касиети эмнени өзгөртөт?
a) Элементти сол жактан 20рх; жылдырат b) Элементти төмөн жактан 20рх; ылдыйга жылдырат c) Элементти жогору жактан 20рх; ылдыйга жылдырат d) Элементти оң жактан 20рх; жылдырат
9. CSS те margin left: 20px; касиети эмнени өзгөртөт?
a) Элементти оң жактан 20рх; жылдырат b) Элементти төмөн жактан 20рх; ылдыйга жылдырат c) Элементти сол жактан 20рх; жылдырат d) Элементти жогору жактан 20рх; ылдыйга жылдырат
10. CSS те margin right: 20px; касиети эмнени өзгөртөт?
a) Элементти жогору жактан 20рх; ылдыйга жылдырат b) Ответ:
c) Элементти төмөн жактан 20рх; ылдыйга жылдырат d) Ответ: e) Элементти сол жактан 20рх; жылдырат f) Правильный ответ: g) Элементти оң жактан 20рх; жылдырат
11. CSS те комментарий кандай жазылат?
a) <!--кара--> b) <!--ак--> c) ////бул жер кара//// d) /* бул жер ак*/
12. HTML де комментарий кандай жазылат?
a) <!//*/*/*/*--кара--> b) <!--ак--> c) ////бул жер кара//// d) /* бул жер ак*/
13. HTML де table теги кандай элементти аныктайт?
a) Шрифт коёт b) Парникти аныктайт c) Таблица d) Абзацты аныктайт
14. HTML де title теги кандай элементти аныктайт?
a) Шрифт коёт b) Абзацты аныктайт c) HTML документтин атын аныктайт d) Парникти аныктайт
15. var apples = 5; ?
alert('Имеется ' + apples + ' яблок!'); var eat = prompt('Сколько яблок вы хотите съесть?', '1'); apples -= parseInt(eat); alert('А теперь имеется только' + apples + ' яблок!'); Бул программа ... жардамы менен түзүлгөн
a) Vizual Basic b) Pascal c) JavaScript d) Ответ: e) Delphi
16. Бул сүрөттөгү логотип кайсыл программалоо тилине караштуу
a) Delphi b) Css c) C++ d) VBA
17. CSS те чек аранын inset стили кандай сызык түзөт?
a) Сызык чекиттер менен берилет b) Сызык пунктир менен берилет c) Сызык түз берилет d) Правильный ответ: e) Сызык көлөкө менен берилет
18. CSS те комментарий кандай жазылат?
a) <!--кара--> b) <!--ак-->
c) /* бул жер ак*/
19. CSS те margin top: 20px; касиети эмнени өзгөртөт?
a) Элементти сол жактан 20рх; жылдырат b) Элементти төмөн жактан 20рх; ылдыйга жылдырат c) Элементти жогору жактан 20рх; ылдыйга жылдырат d) Элементти оң жактан 20рх; жылдырат
10. Ссылка жаңы терезеде ачылышы үчүн кайсы параметр колдонулат
a) target="blank" b) target= c) target="_bk d) target="_blank"
11. <hr align="center" > - жыйынтыгы эмнени берет...
a) Өчүп жанган текстти b) Курсивдүү текстти c) Борборго чийилген түз сызыкты
-----------------------Вопрос 72----------------------- Сөздөрдү туурасы боюнча барабарлап чыгаруучу тег бул
Ответ: left Ответ: right Ответ: center Правильный ответ: jastify
-----------------------Вопрос 73----------------------- 29) BODY тегинин аткарган кызматы
Ответ: Документтин башы Ответ: Документтин аягы Правильный ответ: Документтин телосу Ответ: Титулдук бөлүгү
-----------------------Вопрос 74----------------------- HTML тили ким тарабынан негизделген?
Ответ: Аскаров Ж.Э тарабынан Ответ: Хурсанов С.К тарабынан Правильный ответ: Тимоти Джон Тим Бернерс-Ли Ответ: Президент тарабынан
-----------------------Вопрос 75----------------------- var apples = 5; ? alert('Имеется ' + apples + ' яблок!'); var eat = prompt('Сколько яблок вы хотите съесть?', '1'); apples -= parseInt(eat); alert('А теперь имеется только' + apples + ' яблок!'); Бул программа ... жардамы менен түзүлгөн
Ответ: Vizual Basic Ответ: Pascal Ответ: Delphi Правильный ответ: JavaScript
-----------------------Вопрос 76-----------------------
1) Бул сүрөттөгү логотип кайсыл программалоо тилине караштуу
Ответ: Delphi Ответ: C++ Правильный ответ: JAVA Ответ: VBA
-----------------------Вопрос 77----------------------- HTTP веб баракчасындагы URL-адресте жайгашкан ттамгалар эмнени билдирет
Ответ: Ишкананын дареги Ответ: Сайттагы сервердин дареги Ответ: Интернеттеги сервердин дареги Правильный ответ: Web-сервер менен байланышкан браузердеги протокол
-----------------------Вопрос 78-----------------------
В JavaScript +, -, /, *, +=, -=, /=, *= белгилери кандай аталат ?
Ответ: Символдук операторлор Ответ: Программалоо операторлору Ответ: Эсептөө операторлору Правильный ответ: Арифметикалык операторлор
-----------------------Вопрос 79----------------------- CSS те margin right: 20px; касиети эмнени өзгөртөт?
Ответ: Элементти жогору жактан 20рх; ылдыйга жылдырат Ответ: Элементти төмөн жактан 20рх; ылдыйга жылдырат Ответ: Элементти сол жактан 20рх; жылдырат Правильный ответ: Элементти оң жактан 20рх; жылдырат
-----------------------Вопрос 80----------------------- 80) Ссылка жаңы терезеде ачылышы үчүн кайсы параметр колдонулат
Ответ: target="blank"
Ответ: target= Правильный ответ: target="_blank" Ответ: target="_bk
-----------------------Вопрос 81----------------------- 81) HTML кандай программалоо тили болуп эсептелинет
Правильный ответ: Инструменталдык программа Ответ: Гипертексттерди белгилөө тили Ответ: Прикладдык программа Ответ: Чоң программалардын бири
-----------------------Вопрос 82----------------------- Тэгдер эмне үчүн колдонулат?
Ответ: Элементтер аркылуу тегдери көрсө болот
Ответ: Элементтердин корутундусун алуу жана жиберүү үчүн колдонулат Правильный ответ: Белгилөөдөгү элементтердин башын жана аягын чектөө үчүн колдонулат Ответ: Биос
-----------------------Вопрос 83----------------------- Веб баракча деген эмне?
Ответ: Флешкалардын баракчасы
Правильный ответ: Уникалдуу URL адреси бар баракча Ответ: Веб файлдуу клип Ответ: Баракчанын топтому
-----------------------Вопрос 84----------------------- 84) Веб баракчалардын колдонуучу интерфейси
Ответ: Системалык программаларды башкаруу Ответ: Колдонмо программаларды башкаруу Ответ: Колдонулуучулардын програмдык камсыздоосу Правильный ответ: Колдонуучу программалык камсыздоону башкара алат
-----------------------Вопрос 85----------------------- Sublime text программасы
Ответ: Мышь, Телефон Ответ: Машина түзүүчү программа Ответ: Клип жасоочу программа Правильный ответ: Визуалдык HTML редактору
-----------------------Вопрос 86----------------------- 86) Негизги байланыш протоколдору:
Ответ: Туура жооп жок Ответ: SFTP,SSL жана HTTPS Правильный ответ: HTTP жана TCP/IP Ответ: SNMP жана ICMP
-----------------------Вопрос 87----------------------- Коопсуздук протоколдору:
Ответ: Туура жооп жок Ответ: HTTP жана TCP/IP Правильный ответ: SFTP,SSL жана HTTPS Ответ: SNMP жана ICMP
-----------------------Вопрос 88----------------------- 88) Башкаруу протоколдору:
Ответ: Туура жооп жок Ответ: HTTP жана TCP/IP Ответ: SFTP,SSL жана HTTPS Правильный ответ: SNMP жана ICMP
-----------------------Вопрос 89----------------------- <script type="text/javascript"></script> <script type="text/javascript" src="scripts/JavaScriptFile.js"></script>
Ответ: Гипер документ Ответ: Эки документти түзүү Правильный ответ: JavaScript теги эки мисалдын кошулмасы Ответ: Бул мисал веб документти түзүү
-----------------------Вопрос 90----------------------- 90) Web серверге байланыш режими:
Ответ: Web баракча Ответ: Web сайт Ответ: off-line режим Правильный ответ: on-line режим
-----------------------Вопрос 91----------------------- Автономдук режим:
Правильный ответ: off-line режим Ответ: on-line режим Ответ: Web баракча Ответ: Web сайт
-----------------------Вопрос 92----------------------- Глобалдык тармак түйүнүн уюм ээси...
Ответ: Сайттар Ответ: Домендер Правильный ответ: Хост компьютер (Негизги) Ответ: Провайдерлер
-----------------------Вопрос 93----------------------- HTTP веб баракчасындагы URL-адресте жайгашкан ттамгалар эмнени билдирет
Ответ: Ишкананын дареги Ответ: Сайттагы сервердин дареги Ответ: Интернеттеги сервердин дареги Правильный ответ: Web-сервер менен байланышкан браузердеги протокол
-----------------------Вопрос 94----------------------- Мекеменин ичиндеги компьюттерлерди бирикттирген тармак
Ответ: Интернет Ответ: Бирдик тармак Правильный ответ: Локалдык тармак Ответ: Глобалдык тармак
-----------------------Вопрос 95----------------------- Тармакка туруктуу туташкан компьютер...
Ответ: Сайттар Ответ: Домендер Ответ: Провайдерлер Правильный ответ: Хост компьютер (Негизги)
-----------------------Вопрос 96----------------------- Коопсуздук протоколдору:
Ответ: Туура жооп жок Ответ: SNMP жана ICMP Правильный ответ: HTTP жана TCP/IP Ответ: SFTP,SSL жана HTTPS
-----------------------Вопрос 97----------------------- Web серверге байланыш режими:
Ответ: Web баракча Ответ: Web сайт Ответ: off-line режим Правильный ответ: on-line режим
-----------------------Вопрос 98----------------------- Глобалдык тармак түйүнүн уюм ээси...
Ответ: Сайттар Ответ: Домендер Ответ: Провайдерлер Правильный ответ: Хост компьютер (Негизги)
-----------------------Вопрос 99----------------------- TCP/IP (Transmission Control Protocol) - бул…
Ответ: Сайттын коопсуздугу Ответ: Компьютерди башкаруу протоколу Ответ: Сайтты башкаруу протоколу Правильный ответ: IP-internet ти башкаруу протоколу
-----------------------Вопрос 100----------------------- Эсептөө тармагындагы тиркемени башкаруу жана түзүү архитектурасы
Ответ: COM Ответ: COM Ответ: DCOM Правильный ответ: CORBA
-----------------------Вопрос 101----------------------- Веб баракча деген эмне?
Ответ:
Ответ:
Ответ: Баракчанын топтому Ответ: Веб файлдуу клип Правильный ответ: Уникалдуу URL адреси бар баракча
-----------------------Вопрос 102----------------------- Java кандай математтикалык оперциялар бар?
Ответ: 96-36,12 Ответ: *,-,/, Правильный ответ: +,-,*,/,% Ответ: +++,22
-----------------------Вопрос 103----------------------- 103) Өчүп жанган текстти чыгаруучу тег бул
Ответ: <abbr></abbr> Ответ: <address></address> Правильный ответ: <blink></blink> Ответ: <q></q>
-----------------------Вопрос 104----------------------- HTML документ эмнелерден турат?
Ответ: Файлдарды алуу функциясынан турат Ответ: Гипертексттерди белгилөө тилинен турат Ответ: Тег-бул маалыматты өчүрүүчү сөзүнө турат Правильный ответ: HTML элементтеринин дарагынан жана тексттен турат
-----------------------Вопрос 105----------------------- Тег <i></i> - аткарган кызматы
Ответ: Текст калың болуп белгиленип корунот Ответ: Текст монохромдуу жазылат Правильный ответ: Текст курсивдүү жазылат Ответ: Асты сызылып жазылат
-----------------------Вопрос 106----------------------- 106) <>, </> - тегтер эмне деп аталат
Ответ: Түз сызык чийүүчү Ответ: Түс берүүчү Правильный ответ: Контейнер Ответ: Блок
-----------------------Вопрос 107----------------------- Веб баракчалардын колдонуучу интерфейси
Ответ: Системалык программаларды башкаруу Ответ: Колдонмо программаларды башкаруу Ответ: Колдонулуучулардын програмдык камсыздоосу Правильный ответ: Колдонуучу программалык камсыздоону башкара алат
-----------------------Вопрос 108----------------------- Sublime text программасы
Ответ: Мышь, Телефон Ответ: Машина түзүүчү программа Ответ: Клип жасоочу программа Правильный ответ: Визуалдык HTML редактору
-----------------------Вопрос 109----------------------- Шрифттин аталышын чагылдырып берүү үчүн
Ответ: Color колдонулат Ответ: Size колдонулат Ответ: Face колдонулат Правильный ответ: Font колдонулат
-----------------------Вопрос 110----------------------- CSS те чек аранын dotted стили кандай сызык түзөт?
Ответ: Сызык көлөкө менен берилет Ответ: Сызык түз берилет Ответ: Сызык пунктир менен берилет Правильный ответ: Сызык чекиттер менен берилет
-----------------------Вопрос 111----------------------- CSS те чек аранын dashed стили кандай сызык түзөт?
Ответ: Сызык көлөкө менен берилет Ответ: Сызык түз берилет Ответ: Сызык чекиттер менен берилет Правильный ответ: Сызык пунктир менен берилет
-----------------------Вопрос 112----------------------- CSS те чек аранын solid стили кандай сызык түзөт?
Ответ: Сызык көлөкө менен берилет Ответ: Сызык чекиттер менен берилет Правильный ответ: Сызык түз берилет Ответ: Сызык пунктир менен берилет
-----------------------Вопрос 113----------------------- CSS те чек аранын inset стили кандай сызык түзөт?
Ответ: Сызык чекиттер менен берилет Ответ: Сызык пунктир менен берилет Ответ: Сызык түз берилет Правильный ответ: Сызык көлөкө менен берилет
-----------------------Вопрос 114----------------------- 114) CSS те шрифттин размерин аныктоочу касиет?
Ответ: Font Ответ: Font family Правильный ответ: Font size Ответ: Color
-----------------------Вопрос 115----------------------- Тэгдер эмне үчүн колдонулат?
Ответ: Элементтер аркылуу тегдери көрсө болот Ответ: Элементтердин корутундусун алуу жана жиберүү үчүн колдонулат Правильный ответ: Белгилөөдөгү элементтердин башын жана аягын чектөө үчүн колдонулат Ответ: Домен
-----------------------Вопрос 116----------------------- <HEAD> элементи кайсы элементтерди өзүнө камтый алат
Ответ: AHMAD E Ответ: TESS Ответ: BETA Правильный ответ: META
-----------------------Вопрос 117----------------------- <HEAD> элементи бул
Ответ: Баракчаны өчүрөт Ответ: Баракча менен сайтка кирет Правильный ответ: Барак жөнүндө техникалык маалыматтарды камтыйт Ответ: Баракчага түз берет жана оңдойт
-----------------------Вопрос 118----------------------- Кайсы тегти жаппай туруп иштетсе болот
Ответ: <title> Ответ: <b> Ответ: <br> Правильный ответ: <i>
-----------------------Вопрос 119----------------------- BODY тегинин аткарган кызматы
Ответ: Документтин башы Ответ: Титулдук бөлүгү Ответ: Документтин аягы Правильный ответ: Документтин телосу
-----------------------Вопрос 120----------------------- Программа кайсы тегтен башталат жана аяктайт
Ответ: <title> </title> Ответ: <body> </body> Ответ: <head> </head> Правильный ответ: <html> </html>
-----------------------Вопрос 121----------------------- Тексти тема катары эң кичине өлчөмдө жазып берүүчү тег бул
Ответ: <h3> </h3> Ответ: <h2> </h2> Ответ: <h1> </h1> Правильный ответ: <h6> </h6>
-----------------------Вопрос 122----------------------- <h4 align="right">төртүнчү денгээлдеги тема</h4> жыйынтыгы эмнени берет
Ответ: Борбордон чагылдырылган төртүнчү деңгээлдеги тема Ответ: Оң жака барабарланган үчүнчү деңгээлдеги тема Ответ: Сол жака барабарланган төртүнчү деңгээлдеги тема Правильный ответ: Оң жака барабарланган төртүнчү деңгээлдеги тема
-----------------------Вопрос 123----------------------- Сөздөрдү туурасы боюнча барабарлап чыгаруучу тег бул
Ответ: left Ответ: right Ответ: center Правильный ответ: jastify
-----------------------Вопрос 124----------------------- Веб баракча деген эмне?
Ответ: Флешкалардын баракчасы Ответ: Баракчанын топтому Ответ: Веб файлдуу клип Правильный ответ: Уникалдуу URL адреси бар веб баракча
-----------------------Вопрос 125----------------------- Тексти тема катары эң чоң өлчөмдө жазып берүүчү тег бул
Ответ: <h6> </h6> Ответ: <h2> </h2> Правильный ответ: <h1> </h1> Ответ: <h3> </h3>
-----------------------Вопрос 126----------------------- H<sub>2</sub>O - жыйынтыгы эмнени берет
Правильный ответ: Н2О Ответ: Н2 Ответ: О2 Ответ: Н2О
-----------------------Вопрос 127----------------------- Шрифттин аталышын чагылдырып берүү үчүн
Ответ: Color колдонулат Ответ: Size колдонулат Ответ: Face колдонулат Правильный ответ: Font колдонулат
-----------------------Вопрос 128----------------------- <font face="Arial" size=2 color="blue">
Ответ: Arial өлчөмдөгү кызыл түстөгү текст Ответ: Arial шрифтиндеги 5 өлчөмдөгү кызыл түстөгү текст Ответ: Arial фонго өзгөрүүчү текст Правильный ответ: Arial шрифтиндеги 2 өлчөмдөгү көк түстөгү текст
-----------------------Вопрос 129----------------------- Адрести көрсөтүүдө колдонулуучу тег бул
Ответ: <u></u> Ответ: <tt></tt> Ответ: <abbr></abbr> Правильный ответ: <address></address>
-----------------------Вопрос 130----------------------- Тармак протоколу деген эмне? Правильный ответ:
Бир эле тармакта түзмөктөр кантип маалымат алмашууну аныктоо үчүн колдонулган эрежелердин,, маалымат структураларын жана конвециялардын жыйындысы
Ответ: Онлайн Ответ:
Ответ:
Ответ: Интернет
-----------------------Вопрос 131----------------------- HTTP - бул Правильный ответ: Интернет протоколу, ал маалыматтарды интернетте кантип өткөрүүнү аныктайт жана браузерлер, веб-серверлер буйруктарга кандайча жооп бериши керектигин чечет Ответ:
Системаларды алыстан иштетүүнү талап кылган тармактык администраторлор тарабынан колдонулат.
Ответ: : Тармактын ичиндеги интернет протоколунун даректеринин тапшырмасын компьютерлештирүү мүмкүнчүлүгүн берет.
Ответ: Кардар-сервер моделинде иштейт жана бөлүштүрүлгөн маалымат базасына колдонулат.
-----------------------Вопрос 132----------------------- Негизги байланыш протоколдору:
Ответ: Туура жооп жок Ответ: SNMP жана ICMP Ответ: SFTP,SSL жана HTTPS Правильный ответ: HTTP жана TCP/IP
-----------------------Вопрос 133----------------------- Коопсуздук протоколдору:
Ответ: Туура жооп жок Ответ: SNMP жана ICMP Ответ: HTTP жана TCP/IP Правильный ответ: SFTP,SSL жана HTTPS
-----------------------Вопрос 134----------------------- Башкаруу протоколдору:
Ответ: Туура жооп жок Ответ: HTTP жана TCP/IP Ответ: SFTP,SSL жана HTTPS Правильный ответ: SNMP жана ICMP
-----------------------Вопрос 135----------------------- Веб баракча деген эмне?
Ответ: Флешкалардын баракчасы Ответ: Баракчанын топтому Ответ: Веб файлдуу клип Правильный ответ: Уникалдуу URL адреси бар веб баракча
-----------------------Вопрос 136----------------------- Web серверге байланыш режими:
Ответ: Web баракча Ответ: Web сайт Ответ: off-line режим Правильный ответ: on-line режим
-----------------------Вопрос 137----------------------- Автономдук режим:
Ответ: Web сайт Ответ: on-line режим Правильный ответ: off-line режим Ответ: Web баракча
-----------------------Вопрос 138----------------------- Глобалдык тармак түйүнүн уюм ээси...
Ответ: Сайттар Ответ: Домендер Правильный ответ: Хост компьютер (Негизги) Ответ: Провайдерлер
-----------------------Вопрос 139----------------------- HTTP веб баракчасындагы URL-адресте жайгашкан ттамгалар эмнени билдирет
Ответ: Ишкананын дареги
Ответ: Сайттагы сервердин дареги
Ответ: Интернеттеги сервердин дареги Правильный ответ: Web-сервер менен байланышкан браузердеги протокол
-----------------------Вопрос 140----------------------- Мекеменин ичиндеги компьюттерлерди бирикттирген тармак
Ответ: Интернет Ответ: Бирдик тармак Ответ: Глобалдык тармак Правильный ответ: Локалдык тармак
-----------------------Вопрос 141----------------------- Тармакка туруктуу туташкан компьютер...
Ответ: Сайттар Ответ: Домендер Ответ: Провайдерлер Правильный ответ: Хост компьютер (Негизги)
-----------------------Вопрос 142----------------------- 97) Коопсуздук протоколдору:
Ответ: Туура жооп жок Ответ: SNMP жана ICMP Ответ: HTTP жана TCP/IP Правильный ответ: SFTP,SSL жана HTTPS
-----------------------Вопрос 143----------------------- Web серверге байланыш режими:
Ответ: Web баракча Ответ: Web сайт
Правильный ответ: on-line режим Ответ: off-line режим
-----------------------Вопрос 144----------------------- Глобалдык тармак түйүнүн уюм ээси...
Ответ: Сайттар Ответ: Домендер Ответ: Провайдерлер Правильный ответ: Хост компьютер (Негизги)
-----------------------Вопрос 145----------------------- TCP/IP (Transmission Control Protocol) - бул…
Ответ: Сайттын коопсуздугу Ответ: Компьютерди башкаруу протоколу Правильный ответ: IP-internet ти башкаруу протоколу Ответ: Сайтты башкаруу протоколу
-----------------------Вопрос 146----------------------- Эсептөө тармагындагы тиркемени башкаруу жана түзүү архитектурасы
Ответ: COM
Ответ: DCOM Правильный ответ: CORBA
Ответ: COM
-----------------------Вопрос 147----------------------- Веб баракча деген эмне?
Ответ: Флешкалардын баракчасы Ответ: Баракчанын топтому Ответ: Веб файлдуу клип Правильный ответ: Уникалдуу URL адреси бар баракча
-----------------------Вопрос 148----------------------- Java кандай математтикалык оперциялар бар?
Ответ: 96-36,12 Ответ: *,-,/, Ответ: +++,22 Правильный ответ: +,-,*,/,%
-----------------------Вопрос 149----------------------- Өчүп жанган текстти чыгаруучу тег бул
Ответ: <abbr></abbr> Ответ: <address></address> Ответ: <q></q> Правильный ответ:
Правильный ответ:
-----------------------Вопрос 150----------------------- HTML документ эмнелерден турат?
Ответ: Файлдарды алуу функциясынан турат
Ответ: Гипертексттерди белгилөө тилинен турат Ответ: Тег-бул маалыматты өчүрүүчү сөзүнө турат Правильный ответ: HTML элементтеринин дарагынан жана тексттен турат
-----------------------Вопрос 151----------------------- Тег <i></i> - аткарган кызматы
Ответ: Текст калың болуп белгиленип корунот Ответ: Асты сызылып жазылат Ответ: Текст монохромдуу жазылат Правильный ответ: Текст курсивдүү жазылат
-----------------------Вопрос 152----------------------- <>, </> - тегтер эмне деп аталат
Ответ: Түз сызык чийүүчү Ответ:
Ответ:
Правильный ответ: Контейнер Ответ: номер берет
-----------------------Вопрос 153----------------------- Веб баракчалардын колдонуучу интерфейси
Ответ: Системалык программаларды башкаруу Ответ: Колдонмо программаларды башкаруу
Ответ: Колдонулуучулардын програмдык камсыздоосу Правильный ответ: Колдонуучу программалык камсыздоону башкара алат
-----------------------Вопрос 154----------------------- Sublime text программасы
Ответ: Машина түзүүчү программа Ответ: Клип жасоочу программа Правильный ответ: Визуалдык HTML редактору Ответ: Мышь, Телефон
-----------------------Вопрос 155----------------------- Шрифттин аталышын чагылдырып берүү үчүн
Ответ: Color колдонулат Ответ: Size колдонулат Ответ: Face колдонулат Правильный ответ: Font колдонулат
-----------------------Вопрос 156----------------------- CSS те чек аранын dotted стили кандай сызык түзөт?
Ответ: Сызык көлөкө менен берилет
Ответ:
Ответ:
Ответ: Сызык пунктир менен берилет Правильный ответ: Сызык чекиттер менен берилет
-----------------------Вопрос 157----------------------- CSS те чек аранын dashed стили кандай сызык түзөт?
Правильный ответ: Сызык пунктир менен берилет Ответ: Сызык көлөкө менен берилет Ответ: Сызык чекиттер менен берилет Ответ: Сызык түз берилет
-----------------------Вопрос 158----------------------- CSS те чек аранын solid стили кандай сызык түзөт?
Ответ: Сызык көлөкө менен берилет Ответ: Сызык чекиттер менен берилет Ответ: Сызык пунктир менен берилет Правильный ответ: Сызык түз берилет
-----------------------Вопрос 159----------------------- CSS те чек аранын inset стили кандай сызык түзөт?
Ответ: Сызык пунктир менен берилет Ответ: Сызык чекиттер менен берилет Ответ: Сызык түз берилет Правильный ответ: Сызык көлөкө менен берилет
-----------------------Вопрос 160----------------------- CSS те шрифттин размерин аныктоочу касиет?
Ответ: Font Ответ: Font family Ответ: Color Правильный ответ: Font size
-----------------------Вопрос 161----------------------- Тэгдер эмне үчүн колдонулат?
Ответ: Элементтер аркылуу тегдери көрсө болот Ответ: Элементтердин корутундусун алуу жана жиберүү үчүн колдонулат Ответ: тест Правильный ответ: Белгилөөдөгү элементтердин башын жана аягын чектөө үчүн колдонулат
-----------------------Вопрос 162----------------------- <HEAD> элементи кайсы элементтерди өзүнө камтый алат
Ответ: AHMAD E
Ответ: TESS Ответ: BETA
Правильный ответ: META
-----------------------Вопрос 163-----------------------
-----------------------Вопрос 163-----------------------
Ответ: Баракчаны өчүрөт Ответ: Баракча менен сайтка кирет Ответ: Баракчага түз берет жана оңдойт Правильный ответ: Барак жөнүндө техникалык маалыматтарды камтыйт
-----------------------Вопрос 164----------------------- Кайсы тегти жаппай туруп иштетсе болот
Ответ: <title> Ответ: <b> Ответ: <i> Правильный ответ: <br>
-----------------------Вопрос 165----------------------- BODY тегинин аткарган кызматы
Ответ: Документтин башы Ответ: Титулдук бөлүгү Ответ: Документтин аягы Правильный ответ: Документтин телосу
-----------------------Вопрос 166----------------------- Программа кайсы тегтен башталат жана аяктайт
Ответ: <title> </title> Ответ: <body> </body> Ответ: <head> </head> Правильный ответ: <html> </html>
-----------------------Вопрос 167----------------------- Тексти тема катары эң кичине өлчөмдө жазып берүүчү тег бул
Ответ: <h3> </h3> Ответ: <h1> </h1> Правильный ответ: <h6> </h6> Ответ: <h2> </h2>
-----------------------Вопрос 168----------------------- <h4 align="right">төртүнчү денгээлдеги тема</h4> жыйынтыгы эмнени берет
Ответ: Борбордон чагылдырылган төртүнчү деңгээлдеги тема
Ответ:
Ответ:
Ответ:
Сол жака барабарланган төртүнчү деңгээлдеги тема
Правильный ответ:
Оң жака барабарланган төртүнчү деңгээлдеги тема
-----------------------Вопрос 169----------------------- Сөздөрдү туурасы боюнча барабарлап чыгаруучу тег бул
Ответ: left Ответ: right Ответ: center Правильный ответ: jastify
-----------------------Вопрос 170----------------------- Веб баракча деген эмне?
Ответ: Флешкалардын баракчасы Ответ: Баракчанын топтому Ответ: Веб файлдуу клип Правильный ответ: Уникалдуу URL адреси бар веб баракча
-----------------------Вопрос 171----------------------- Тексти тема катары эң чоң өлчөмдө жазып берүүчү тег бул
Ответ: <h6> </h6> Ответ: <h3> </h3> Ответ: <h2> </h2> Правильный ответ: <h1> </h1>
-----------------------Вопрос 172----------------------- H<sub>2</sub>O - жыйынтыгы эмнени берет
Ответ: О2 Ответ: Н2 Ответ: Н2О Правильный ответ: Н2О
-----------------------Вопрос 173----------------------- Шрифттин аталышын чагылдырып берүү үчүн
Ответ: Color колдонулат Ответ: Size колдонулат Ответ: Face колдонулат Правильный ответ: Font колдонулат
-----------------------Вопрос 174----------------------- <font face="Arial" size=2 color="blue">
Ответ: Arial өлчөмдөгү кызыл түстөгү текст Ответ: Arial шрифтиндеги 5 өлчөмдөгү кызыл түстөгү текст Ответ: Arial фонго өзгөрүүчү текст Правильный ответ: Arial шрифтиндеги 2 өлчөмдөгү көк түстөгү текст
-----------------------Вопрос 175----------------------- Адрести көрсөтүүдө колдонулуучу тег бул
Ответ: <u></u> Ответ: <tt></tt> Ответ: <abbr></abbr> Правильный ответ: <address></address>
-----------------------Вопрос 176----------------------- Тармак протоколу деген эмне?
Правильный ответ: Бир эле тармакта түзмөктөр кантип маалымат алмашууну аныктоо үчүн колдонулган эрежелердин,, маалымат структураларын жана конвециялардын жыйындысы
Ответ: Игтернет Ответ: Саттар Ответ: 1369,1369
-----------------------Вопрос 177----------------------- HTTP - бул:
Ответ:
Кардар-сервер моделинде иштейт жана бөлүштүрүлгөн маалымат базасына колдонулат.
Правильный ответ:
Интернет протоколу, ал маалыматтарды интернетте кантип өткөрүүнү аныктайт жана браузерлер, веб-серверлер буйруктарга кандайча жооп бериши керектигин чечет Ответ:
Тармактын ичиндеги интернет протоколунун даректеринин тапшырмасын компьютерлештирүү мүмкүнчүлүгүн берет. Ответ: Системаларды алыстан иштетүүнү талап кылган тармактык администраторлор тарабынан колдонулат.
-----------------------Вопрос 178----------------------- Негизги байланыш протоколдору:
Ответ: Туура жооп жок Ответ: SNMP жана ICMP Ответ: SFTP,SSL жана HTTPS Правильный ответ: HTTP жана TCP/IP
-----------------------Вопрос 179----------------------- Коопсуздук протоколдору:
Ответ: Туура жооп жок Ответ: SNMP жана ICMP Правильный ответ: HTTP жана TCP/IP Ответ: SFTP,SSL жана HTTPS
-----------------------Вопрос 180----------------------- Башкаруу протоколдору:
Ответ: Туура жооп жок Ответ: HTTP жана TCP/IP Ответ: SFTP,SSL жана HTTPS Правильный ответ: SNMP жана ICMP
-----------------------Вопрос 181----------------------- Локалдык тармак бул? Ответ: Wifi Ответ: Дүйнөдөгү миңдеген локалдык тармак Ответ:
Туташтырылган тармактар
Правильный ответ:
Бир мекеменин, ишкананын гана ичиндеги иштеген тармак
-----------------------Вопрос 182----------------------- Глобалдык тармак бул?
Ответ: Система Ответ: Модем
Ответ: Интернет Правильный ответ: Көптөгөн локалдык тармактарды өзүнө камтыйт
-----------------------Вопрос 183----------------------- Сервер бул?
Ответ: ОСтор Ответ: Коптогон компьютер Ответ: Маалыматтар тобу Правильный ответ:
Мааалыматты башка компьютерлерге жеткирип берүүчү атайын компьютер
-----------------------Вопрос 184----------------------- Кызматтарды сурап жаткан компьютер
Правильный ответ: Кызматтарды сурап жаткан компьютер Ответ: Мааалыматты башка компьютерлерге жеткирип берүүчү атайын компьютер Ответ: Аталган белгилүү бир компьютер кызматтарды аткара турган белгилүү бир тапшырмаларды аткара алат Ответ: маалымат
-----------------------Вопрос 185----------------------- Бөлүштүрүлгөн тутумдардын мисалдары: Ответ: блоктор Ответ: серверлер Правильный ответ:
Электрондук банк тутумдары, массалык түрдө көп ойнолчуу онлайн оюндары жана сенсордук тармактар сыяктуу
Ответ: коддор
-----------------------Вопрос 186----------------------- HTTP - бул:
Ответ: Кардар-сервер моделинде иштейт жана бөлүштүрүлгөн маалымат базасына колдонулат. Ответ: Системаларды алыстан иштетүүнү талап кылган тармактык администраторлор тарабынан колдонулат.
Ответ:
Тармактын ичиндеги интернет протоколунун даректеринин тапшырмасын компьютерлештирүү мүмкүнчүлүгүн берет. Правильный ответ: Интернет протоколу, ал маалыматтарды интернетте кантип өткөрүүнү аныктайт жана браузерлер, веб-серверлер буйруктарга кандайча жооп бериши керектигин чечет
-----------------------Вопрос 187----------------------- Негизги байланыш протоколдору:
Ответ: Туура жооп жок Ответ: SNMP жана ICMP Ответ: SFTP,SSL жана HTTPS Правильный ответ: HTTP жана TCP/IP
-----------------------Вопрос 188----------------------- Коопсуздук протоколдору:
Ответ: Туура жооп жок Ответ: SNMP жана ICMP Ответ: HTTP жана TCP/IP Правильный ответ: SFTP,SSL жана HTTPS
-----------------------Вопрос 189----------------------- Башкаруу протоколдору:
Ответ: Туура жооп жок Ответ: HTTP жана TCP/IP Ответ: SFTP,SSL жана HTTPS Правильный ответ: SNMP жана ICMP
-----------------------Вопрос 190----------------------- WWW системасынын кызматы кандай
Ответ: Туура жооп жок
Ответ: Web баракчалардын иштешин жөнгө салат Ответ: Интернет тармактарынын иштешин жөнгө салат Правильный ответ: Web сайттардын иштешин жөнгө салат
-----------------------Вопрос 191----------------------- WWW системасын кайсы окумуштуу иштеп чыккан
Ответ: Джон Фон Нейман Ответ: Блез Паскаль Ответ: Чарлз Беббидж Правильный ответ: Тим Бернерс-Ли
-----------------------Вопрос 192----------------------- WWW - Бүткүл дүйнөлүк желе канчанчы жылы иш жүзүнө ашырылган
Ответ: 1995 Ответ: 1898 Ответ: 1789 Правильный ответ: 1989
-----------------------Вопрос 193----------------------- HTML кандай программалоо тили болуп эсептелинет
Ответ: Чоң программалардын бири Ответ: Инструменталдык программа Ответ: Прикладдык программа Правильный ответ: Гипертексттерди белгилөө тили
-----------------------Вопрос 194----------------------- HTML тили менен иштөөдө документ канча бөлүкө бөлүнөт
Ответ: 5 Ответ: 2 Ответ: 4 Правильный ответ: 3
-----------------------Вопрос 195----------------------- HTMLдин структурасы канча жуптан турат
Правильный ответ: 3 Ответ: 2 Ответ: 4 Ответ: 5
-----------------------Вопрос 196----------------------- 18) Интернетке туташтырылган компьютер сөзсүз түрдө эмнеге болот
Ответ: URL-адреске Ответ: Web-баракчага Ответ: Домендик атка Правильный ответ: IP-адреске
-----------------------Вопрос 197----------------------- Хостинг бул - ...
Ответ: Вирус
Ответ: Прикладдык программа Ответ: Инструменталдык программа Правильный ответ: Интернет серверине сайтты жайгаштыруучу орун
-----------------------Вопрос 198----------------------- Web сайт - бул...
Ответ: Интернет Ответ: Тегдердин топтому Ответ: Жалгыз гана Web баракча Правильный ответ: Өз ара гипперссылка аркылуу байланышкан Web баракчалардын топтому
-----------------------Вопрос 199----------------------- Шрифттин аталышын чагылдырып берүү үчүн
Ответ: Color колдонулат Ответ: Size колдонулат Ответ: Font колдонулат Правильный ответ: Face колдонулат
-----------------------Вопрос 200----------------------- Гиперссылка деген эмне
Ответ: Текстке түшүндүрмө Ответ: Текстеги белгиленген фрагмент Ответ: Жоон шрифт менен белгиленген текст Правильный ответ: Кийинки Web-документке өтүүчү көрсөткүч
-----------------------Вопрос 201----------------------- HTML (Hyper Text Markup Language) эмне болуп эсептелет
Ответ: Маалыматтар базасын башкаруучу система Ответ: Программалоо системасы Правильный ответ: Web-баракчаны түзүүчү каражат Ответ: Графическим редактором
-----------------------Вопрос 202----------------------- URL-бул…
Ответ: Тармактагы колдонуучунун уникалдуу аты Ответ: Тармактагы колдонуучунун адреси Ответ: Сайттын адреси Правильный ответ: Web-баракчанын уникалдуу адреси
-----------------------Вопрос 203----------------------- HTML деген эмне?
Ответ: Программа алуу тили Ответ: Программа оңдоо тили Ответ: Кыргыз тил Правильный ответ: Гипертексттик белгилөө тили
-----------------------Вопрос 204----------------------- Веб баракча деген эмне?
Ответ: Флешкалардын баракчасы Ответ: Веб файлдуу клип Правильный ответ: Уникалдуу URL адреси бар веб баракча Ответ: Баракчанын топтому
-----------------------Вопрос 205----------------------- Кардар бул:
Ответ: Мааалыматты башка компьютерлерге жеткирип берүүчү атайын компьютер Ответ: Аталган белгилүү бир компьютер кызматтарды аткара турган белгилүү бир тапшырмаларды аткара алат Правильный ответ: Кызматтарды сурап жаткан компьютер Ответ: сен
-----------------------Вопрос 206----------------------- HTML тили ким тарабынан негизделген?
Ответ: Аскаров Ж.Э тарабынан Ответ: Хурсанов С.К тарабынан Ответ: Президент тарабынан Правильный ответ: Тимоти Джон Тим Бернерс-Ли
-----------------------Вопрос 207----------------------- HTML кандай программалоо тили болуп эсептелинет
Ответ: Чоң программалардын бири Ответ: Гипертексттерди белгилөө тили Ответ: Прикладдык программа Правильный ответ: Инструменталдык программа
-----------------------Вопрос 208----------------------- Тэгдер эмне үчүн колдонулат?
Ответ: Элементтер аркылуу тегдери көрсө болот Ответ: Элементтердин корутундусун алуу жана жиберүү үчүн колдонулат Правильный ответ: Белгилөөдөгү элементтердин башын жана аягын чектөө үчүн колдонулат Ответ: Билбейм
-----------------------Вопрос 209----------------------- <HEAD> элементи кайсы элементтерди өзүнө камтый алат
Ответ: AHMAD E Ответ: BETA Правильный ответ: META
Ответ: TESS
-----------------------Вопрос 210----------------------- <HEAD> элементи бул
Ответ: Баракчаны өчүрөт Ответ: Баракча менен сайтка кирет Ответ: Баракчага түз берет жана оңдойт Правильный ответ: Барак жөнүндө техникалык маалыматтарды камтыйт
-----------------------Вопрос 211----------------------- Кайсы тегти жаппай туруп иштетсе болот
Ответ: <title> Ответ: <b> Ответ: <i> Правильный ответ: <br>
-----------------------Вопрос 212----------------------- BODY тегинин аткарган кызматы
Ответ: Документтин башы
Ответ: Титулдук бөлүгү Ответ: Документтин аягы Правильный ответ: Документтин телосу
-----------------------Вопрос 213----------------------- 35) Программа кайсы тегтен башталат жана аяктайт
Ответ: <title> </title> Ответ: <body> </body> Ответ: <head> </head> Правильный ответ: <html> </html>
-----------------------Вопрос 214----------------------- Тексти тема катары эң кичине өлчөмдө жазып берүүчү тег бул
Ответ: <h3> </h3> Ответ: <h2> </h2> Ответ: <h1> </h1> Правильный ответ: <h6> </h6>
-----------------------Вопрос 215----------------------- <h4 align="right">төртүнчү денгээлдеги тема</h4> жыйынтыгы эмнени берет
Ответ: Борбордон чагылдырылган төртүнчү деңгээлдеги тема Ответ: Оң жака барабарланган үчүнчү деңгээлдеги тема Ответ: Сол жака барабарланган төртүнчү деңгээлдеги тема Правильный ответ: Оң жака барабарланган төртүнчү деңгээлдеги тема
-----------------------Вопрос 216----------------------- Сөздөрдү туурасы боюнча барабарлап чыгаруучу тег бул
Ответ: left Ответ: right Ответ: center Правильный ответ: jastify
-----------------------Вопрос 217----------------------- Веб баракча деген эмне?
Ответ: Флешкалардын баракчасы Ответ: Баракчанын топтому Ответ: Веб файлдуу клип Правильный ответ: Уникалдуу URL адреси бар веб баракча
-----------------------Вопрос 218----------------------- <font face="Arial" size=2 color="blue">
Правильный ответ: Arial өлчөмдөгү кызыл түстөгү текст Ответ: Arial фонго өзгөрүүчү текст
Ответ: Arial шрифтиндеги 5 өлчөмдөгү кызыл түстөгү текст Ответ: Arial шрифтиндеги 2 өлчөмдөгү көк түстөгү текст
-----------------------Вопрос 219----------------------- Адрести көрсөтүүдө колдонулуучу тег бул
Ответ: <u></u> Ответ: <tt></tt> Ответ: <abbr></abbr> Правильный ответ: <address></address>
-----------------------Вопрос 220----------------------- 45) Өчүп жанган текстти чыгаруучу тег бул
Ответ: <abbr></abbr> Ответ: <address></address> Ответ: <q></q> Правильный ответ: <blink></blink>
-----------------------Вопрос 221----------------------- Веб баракча деген эмне?
Ответ: Флешкалардын баракчасы Ответ: Баракчанын топтому Ответ: Веб файлдуу клип Правильный ответ: Уникалдуу URL адреси бар баракча
-----------------------Вопрос 222----------------------- Сөздөрдү туурасы боюнча барабарлап чыгаруучу тег бул
Ответ: left Ответ: right Ответ: center
Правильный ответ: jastify
-----------------------Вопрос 223----------------------- Өчүп жанган текстти чыгаруучу тег бул
Ответ: <abbr></abbr> Ответ: <address></address> Ответ: <q></q>
Правильный ответ: <blink></blink>
-----------------------Вопрос 224----------------------- HTML документ эмнелерден турат?
Правильный ответ: HTML элементтеринин дарагынан жана тексттен турат Ответ: Тег-бул маалыматты өчүрүүчү сөзүнө турат Ответ: Гипертексттерди белгилөө тилинен турат Ответ: Файлдарды алуу функциясынан турат
-----------------------Вопрос 225----------------------- Тег <i></i> - аткарган кызматы
Ответ: Текст монохромдуу жазылат Ответ: Асты сызылып жазылат Правильный ответ: Текст курсивдүү жазылат
Ответ: Текст калың болуп белгиленип корунот
-----------------------Вопрос 226----------------------- 54) <>, </> - тегтер эмне деп аталат
Ответ: Түз сызык чийүүчү
Ответ: Түс берүүчү Правильный ответ: Контейнер Ответ: туз
-----------------------Вопрос 227----------------------- Веб баракчалардын колдонуучу интерфейси
Ответ: Системалык программаларды башкаруу Ответ: Колдонмо программаларды башкаруу Ответ: Колдонулуучулардын програмдык камсыздоосу Правильный ответ: Колдонуучу программалык камсыздоону башкара алат
-----------------------Вопрос 228----------------------- 56) Sublime text программасы
Ответ: Мышь, Телефон Ответ: Машина түзүүчү программа Ответ: Клип жасоочу программа Правильный ответ: Визуалдык HTML редактору
-----------------------Вопрос 229----------------------- Шрифттин аталышын чагылдырып берүү үчүн
Ответ: Color колдонулат Ответ: Size колдонулат Ответ: Face колдонулат Правильный ответ: Font колдонулат
-----------------------Вопрос 230----------------------- CSS те чек аранын dotted стили кандай сызык түзөт?
Ответ: Сызык көлөкө менен берилет Ответ: Сызык түз берилет Ответ: Сызык пунктир менен берилет Правильный ответ: Сызык чекиттер менен берилет
-----------------------Вопрос 231----------------------- Веб баракча деген эмне?
Ответ: Флешкалардын баракчасы Ответ: Баракчанын топтому Правильный ответ: Уникалдуу URL адреси бар баракча Ответ: Веб файлдуу клип
-----------------------Вопрос 232----------------------- Ссылка жаңы терезеде ачылышы үчүн кайсы параметр колдонулат
Ответ: target="blank" Ответ: target= Ответ: target="_bk Правильный ответ: target="_blank"
-----------------------Вопрос 233----------------------- CSS те margin right: 20px; касиети эмнени өзгөртөт?
Ответ: Элементти жогору жактан 20рх; ылдыйга жылдырат Ответ: Элементти төмөн жактан 20рх; ылдыйга жылдырат Ответ: Элементти сол жактан 20рх; жылдырат Правильный ответ: Элементти оң жактан 20рх; жылдырат
-----------------------Вопрос 234----------------------- В JavaScript +, -, /, *, +=, -=, /=, *= белгилери кандай аталат ?
Ответ: Символдук операторлор Ответ: Программалоо операторлору Ответ: Эсептөө операторлору Правильный ответ: Арифметикалык операторлор
-----------------------Вопрос 235----------------------- HTTP веб баракчасындагы URL-адресте жайгашкан ттамгалар эмнени билдирет
Ответ: Ишкананын дареги Ответ: Сайттагы сервердин дареги Ответ: Интернеттеги сервердин дареги Правильный ответ: Web-сервер менен байланышкан браузердеги протокол
-----------------------Вопрос 236----------------------- Бул программа ... жардамы менен түзүлгөн
Ответ: Vizual Basic Ответ: Pascal Ответ: Delphi Правильный ответ: JavaScript
-----------------------Вопрос 237----------------------- 72) HTML де комментарий кандай жазылат?
Ответ: <!//*/*/*/*--кара--> Ответ: <!--ак--> Правильный ответ: <!--ак--> Ответ: ////бул жер кара////
-----------------------Вопрос 238----------------------- CSS те комментарий кандай жазылат?
Ответ: <!--кара--> Ответ: л жер кара//// Правильный ответ: /* бул жер ак*/ Ответ: <!--ак-->
-----------------------Вопрос 239----------------------- CSS те margin right: 20px; касиети эмнени өзгөртөт?
Правильный ответ: Элементти оң жактан 20рх; жылдырат Ответ: Элементти сол жактан 20рх; жылдырат Ответ: Элементти төмөн жактан 20рх; ылдыйга жылдырат Ответ: Элементти жогору жактан 20рх; ылдыйга жылдырат
-----------------------Вопрос 240----------------------- CSS те чек аранын dashed стили кандай сызык түзөт?
Правильный ответ: Сызык пунктир менен берилет Ответ: Сызык чекиттер менен берилет Ответ: Сызык түз берилет Ответ: Сызык көлөкө менен берилет
-----------------------Вопрос 241----------------------- HTML (Hyper Text Markup Language) эмне болуп эсептелет
Ответ: Маалыматтар базасын башкаруучу система Ответ: Графическим редактором Ответ: Программалоо системасы Правильный ответ: Web-баракчаны түзүүчү каражат
-----------------------Вопрос 242----------------------- HTML деген эмне?
Ответ: Программа алуу тили Ответ: Программа оңдоо тили Правильный ответ: Гипертексттик белгилөө тили Ответ: Кыргыз тил
-----------------------Вопрос 243----------------------- HTML тили ким тарабынан негизделген?
Ответ: Аскаров Ж.Э тарабынан Ответ: Хурсанов С.К тарабынан Правильный ответ: Тимоти Джон Тим Бернерс-Ли Ответ: Президент тарабынан
-----------------------Вопрос 244----------------------- Кайсы тегти жаппай туруп иштетсе болот
Ответ: <title> Ответ: <b> Ответ: <i> Правильный ответ: <br>
-----------------------Вопрос 245----------------------- <h4 align="right">төртүнчү денгээлдеги тема</h4> жыйынтыгы эмнени берет
Ответ: Борбордон чагылдырылган төртүнчү деңгээлдеги тема Ответ: Оң жака барабарланган үчүнчү деңгээлдеги тема Ответ: Сол жака барабарланган төртүнчү деңгээлдеги тема Правильный ответ: Оң жака барабарланган төртүнчү деңгээлдеги тема
-----------------------Вопрос 246----------------------- Шрифттин аталышын чагылдырып берүү үчүн
Ответ: Color колдонулат Ответ: Size колдонулат Ответ: Face колдонулат Правильный ответ: Font колдонулат
-----------------------Вопрос 247----------------------- <hr align="center" > - жыйынтыгы эмнени берет...
Ответ: Бланка жазып чыгарат Ответ: Курсивдүү текстти Правильный ответ: Борборго чийилген түз сызыкты Ответ: Өчүп жанган текстти
-----------------------Вопрос 248----------------------- Сөздөрдү туурасы боюнча барабарлап чыгаруучу тег бул
Ответ: left Ответ: right Ответ: center Правильный ответ: jastify
-----------------------Вопрос 249----------------------- HTML документ эмнелерден турат?
Ответ: Файлдарды алуу функциясынан турат Ответ: Гипертексттерди белгилөө тилинен турат Ответ: Тег-бул маалыматты өчүрүүчү сөзүнө турат Правильный ответ: HTML элементтеринин дарагынан жана тексттен турат
-----------------------Вопрос 250----------------------- 46) Веб баракчалардын колдонуучу интерфейси
Ответ: Системалык программаларды башкаруу Ответ: Колдонмо программаларды башкаруу Ответ: Колдонулуучулардын програмдык камсыздоосу Правильный ответ: Колдонуучу программалык камсыздоону башкара алат
-----------------------Вопрос 251----------------------- Глобалдык тармак түйүнүн уюм ээси...
Ответ: Сайттар
Ответ: Домендер Ответ: Провайдерлер Правильный ответ: Хост компьютер (Негизги)
-----------------------Вопрос 252----------------------- Коопсуздук протоколдору:
Ответ: Туура жооп жок Ответ: SNMP жана ICMP Ответ: HTTP жана TCP/IP Правильный ответ: SFTP,SSL жана HTTPS
-----------------------Вопрос 253----------------------- Глобалдык тармак түйүнүн уюм ээси...
Ответ: Сайттар Ответ: Домендер Ответ: Провайдерлер Правильный ответ: Хост компьютер (Негизги)
-----------------------Вопрос 254----------------------- Веб баракча деген эмне?
Ответ: Флешкалардын баракчасы Ответ: Баракчанын топтому Ответ: Веб файлдуу клип Правильный ответ: Уникалдуу URL адреси бар баракча
-----------------------Вопрос 255----------------------- Тег <i></i> - аткарган кызматы
Ответ: Текст калың болуп белгиленип корунот Ответ: Текст монохромдуу жазылат Правильный ответ: Текст курсивдүү жазылат Ответ: Асты сызылып жазылат
-----------------------Вопрос 256----------------------- Шрифттин аталышын чагылдырып берүү үчүн
Ответ: Color колдонулат Правильный ответ: Face колдонулат Ответ: Font колдонулат Ответ: Size колдонулат
-----------------------Вопрос 257----------------------- BODY тегинин аткарган кызматы
Ответ: Документтин башы Ответ: Титулдук бөлүгү Ответ: Документтин аягы Правильный ответ: Документтин телосу
-----------------------Вопрос 258----------------------- Адресте көрсөтүүдө колдонулуучу тег бул
Ответ: <u></u> Ответ: <tt></tt> Ответ: <abbr></abbr> Правильный ответ: <address></address>
-----------------------Вопрос 259----------------------- Негизги байланыш протоколдору:
Ответ: Туура жооп жок Ответ: SNMP жана ICMP Ответ: SFTP,SSL жана HTTPS Правильный ответ: HTTP жана TCP/IP
-----------------------Вопрос 260----------------------- Глобалдык тармак бул?
Ответ: Система Ответ: Модем Ответ: Интернет Правильный ответ: Көптөгөн локалдык тармактарды өзүнө камтыйт
-----------------------Вопрос 261----------------------- 8) Коопсуздук протоколдору:
Ответ: Туура жооп жок Ответ: SNMP жана ICMP Ответ: HTTP жана TCP/IP Правильный ответ: SFTP,SSL жана HTTPS
-----------------------Вопрос 262----------------------- Гиперссылка деген эмне
Ответ: Текстке түшүндүрмө Ответ: Текстеги белгиленген фрагмент Ответ: Жоон шрифт менен белгиленген текст Правильный ответ: Кийинки Web-документке өтүүчү көрсөткүч
-----------------------Вопрос 263----------------------- HTML кандай программалоо тили болуп эсептелинет
Ответ: Чоң программалардын бири Ответ: Гипертексттерди белгилөө тили Ответ: Прикладдык программа Правильный ответ: Инструменталдык программа
-----------------------Вопрос 264----------------------- Өчүп жанган текстти чыгаруучу тег бул
Ответ: <abbr></abbr> Ответ: <q></q> Правильный ответ: <blink></blink> Ответ: <address></address>
-----------------------Вопрос 265----------------------- Тег <i></i> - аткарган кызматы
Ответ: Текст калың болуп белгиленип корунот Ответ: Асты сызылып жазылат Правильный ответ: Текст монохромдуу жазылат Ответ: Текст курсивдүү жазылат
-----------------------Вопрос 266----------------------- Sublime text программасы
Ответ: Мышь, Телефон Ответ: Машина түзүүчү программа Ответ: Клип жасоочу программа Правильный ответ: Визуалдык HTML редактору
-----------------------Вопрос 267----------------------- CSS те чек аранын solid стили кандай сызык түзөт?
Ответ: Сызык көлөкө менен берилет Ответ: Сызык чекиттер менен берилет Правильный ответ: Сызык түз берилет Ответ: Сызык пунктир менен берилет
-----------------------Вопрос 268----------------------- 43) CSS те шрифттин размерин аныктоочу касиет?
Ответ: Font Ответ: Font family Правильный ответ: Font size Ответ: Color
-----------------------Вопрос 269----------------------- Шрифттин аталышын чагылдырып берүү үчүн
Ответ: Color колдонулат Ответ: Size колдонулат Ответ: Font колдонулат Правильный ответ: Face колдонулат
-----------------------Вопрос 270----------------------- HTML де table теги кандай элементти аныктайт?
Ответ: Шрифт коёт Ответ: Абзацты аныктайт Ответ: Парникти аныктайт
Правильный ответ: Таблица
////////////////////////////
|
||
|
|
|